- KAMPIOENSCHAP VAN VLAANDEREN - KOOLSKAMP 2022 - 

Na een succesvolle organisatie in 2021, een schitterende koers met Jasper Philipsen als verdiende winnaar kijken we uit naar de volgende editie van ons geliefd Kampioenschap van Vlaanderen - Koolskamp op vrijdag 16 september 2022.

Je kan hier nog even nagenieten van de koers van afgelopen jaar.

Het Kampioenschap van Vlaanderen - Koolskamp is onderdeel van de Bingoal Cycling Cup.

Concept

De Bingoal Cycling Cup, een organisatie van Pro Cycling Events is een overkoepelend klassement of regelmatigheidscriterium van 10 Belgische eendagswedstrijden die deel uitmaken van de UCI Europe Tour. De winnaar zal een compleet renner zijn die bewijst gedurende een heel jaar op niveau te kunnen rijden op verschillende types van parcours en de verantwoordelijkheid van een leiderstrui perfect aan te kunnen.

Alle wedstrijden van de Bingoal Cycling Cup worden live uitgezonden op de openbare omroep bij Sporza.

Doel

Het hoofddoel van de Bingoal Cycling Cup is jonge renners de kans bieden zich in de kijker te fietsen in een regelmatigheidscriterium van lange duur en zich te meten met de toppers van vandaag. Rijden in ploeg, strategisch inzicht, wilskracht en leiderscapaciteiten worden getest en gestimuleerd. Presteren in de Bingoal Cycling Cup kan een rechtstreekse opstap betekenen naar de World Tour, waardoor wedstrijden in de Europe Tour kansen creëren voor jongeren.

Samengevat, de Bingoal Cycling Cup wil het circuit van de Europe Tour een boost geven. De wedstrijden in de Europe Tour zijn van zeer groot belang voor de toekomst van het internationale wielrennen. Door middel van een overkoepelend klassement winnen ze aan belang, krijgen ze meer aandacht en krijgen jonge renners er de kans zich te profileren, waardoor de toekomst van deze wedstrijden meteen verzekerd is.

Meer informatie op de website van Bingoal Cycling Cup.

Door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.

;