- KAMPIOENSCHAP VAN VLAANDEREN - KOOLSKAMP 2024 - 

Na een succesvolle organisatie in 2023, een schitterende koers met  Jasper Philipsen als verdiende winnaar kijken we uit naar de volgende editie van ons geliefd Kampioenschap van Vlaanderen - Koolskamp op vrijdag 20 september 2024.

VIP & SPONSORING 2024

Wil je aanwezig zijn op hét netwerkevent van het jaar in de regio? Ontdek ons aanbod en prijzen voor VIPS & SPONSORING van de oudste ééndagswedstrijd.

ONTDEK DE VIP FORMULES
lotto-cycling-cup.jpeg

Het Kampioenschap van Vlaanderen - Koolskamp is onderdeel van de Lotto Cycling Cup.

Concept

De Lotto Cycling Cup is een overkoepelend klassement of regelmatigheidscriterium van negen Belgische en één Nederlandse eendagswedstrijden die deel uitmaken van de UCI Europe Tour. De 10 wedstrijden werden zorgvuldig gekozen op basis van hun plaats op de kalender, het type parcours en hun geografische spreiding. De winnaar zal een compleet renner zijn die bewijst gedurende een heel jaar op niveau te kunnen rijden op verschillende types van parcours en de verantwoordelijkheid van een leiderstrui perfect aan te kunnen. Alle wedstrijden van de Lotto Cycling Cup worden live uitgezonden bij Sporza, RTBF en Eurosport.

Doel

Het hoofddoel van de Lotto Cycling Cup is jonge renners de kans bieden zich in de kijker te fietsen in een regelmatigheidscriterium van lange duur en zich te meten met de toppers van vandaag. Rijden in ploeg, strategisch inzicht, wilskracht en leiderscapaciteiten worden getest en gestimuleerd. Presteren in de Lotto Cycling Cup kan een rechtstreekse opstap betekenen naar de World Tour, waardoor wedstrijden in de Europe Tour kansen creëren voor jongeren.

Samengevat, de Lotto Cycling Cup wil het circuit van de Europe Tour een boost geven. De wedstrijden in de Europe Tour zijn van zeer groot belang voor de toekomst van het internationale wielrennen. Door middel van een overkoepelend klassement winnen ze aan belang, krijgen ze meer aandacht en krijgen jonge renners er de kans zich te profileren, waardoor de toekomst van deze wedstrijden meteen verzekerd is.

Meer informatie op de website van Lotto Cycling Cup.

Door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.

;